Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Värddjuret

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Jag låg på mage i den nerfällda solstolen. Från poolen kom en unken algdoft uppblandad med stickande klor.
I detta ögonblick fick jag en svag, men alldeles tydlig förnimmelse av att något rörde sig i mitt vänstra lår.
Det kunde ha varit en muskelryckning, men musklerna i låret ligger längre in. Det här var en rörelse strax under huden, begränsad till en speciell punkt. Den varade bara någon enstaka sekund, men den var mycket märklig. Den liknade ingenting jag dittills hade erfarenhet av. En ryckig, sprittande rörelse. Någonting fullkomligt nytt och främmande."

Lågmält och suggestivt börjar här ett äventyr där inre och yttre skeenden går i varandra. En snart 40-årig kvinna står ensam i livet. Ett flerårigt förhållande med en gift man har just spruckit och hon går in i en kris. Det ger henne en ovanlig respit från vardagen, en avskildhet och en sällsynt möjlighet till återblick på sin barndom, sitt liv.
Det landskap som öppnas ger stort utrymme för känslan och fantasin. Det är ett ställe med tropikhetta, vällustig grönska, orkidéers doft och mangons sötma. Och se där - en svärm med fjärilar!

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

I vilket ögonblick skedde det? Jag vill att det ska ha varit just där vid floden, invid det guldbruna vattnet där fiskarna simmade bland rötterna. När tiden upphörde och jag befriades ifrån mig själv.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[roman]

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

199

Språk