Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Förnimmelse av död

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Erin Paterson är en respekterad yrkeskvinna som driver familjens advokatfirma i Glasgow med järnhand. Men med privatlivet är det sämre ställt. Hennes pappa har nyligen drabbats av stroke, förhållandet till mamman är ansträngt, systern är alldeles för lössläppt och brodern tog livet av sig för några år sedan. Och inte blir saken bättre när hon ertappar sin pojkvän med en annan kvinna – samma dag som hennes skolkamrat Lucy hittas mördad.

I ett överilat ögonblick begår Erin ett enda litet misstag och plötsligt kastas hela hennes tillvaro omkull. Arbetskamraterna vänder henne ryggen och pressen publicerar kritiska artiklar. Frågan är hur hon ska lyckas hålla sig upprätt när skuggor från det förflutna tränger sig på och hotar att avslöja familjehemligheter som ingen vågat konfrontera tidigare.

(Minotaur)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

447

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk