Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Och fortsätta vidare bort

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Jonas ska fylla 32. Han har varit gift i mer än sexhundra dagar men har ännu inte kysst sin fru Susanna utan att lukta alkohol. Hur kunde det bli så här? Han har ju haft det bra! Det har alltid funnits folk som brytt sig om honom. Bara det att ingen har velat lägga sig i. Han började dricka i unga år och "klart att grabben ska ha en pilsner!". Och sedan har det gått brant utför och Jonas har haft sina chanser, men bränt dem och svikit alla gång på gång.

Med ett personligt och stilsäkert språk och en angelägenhet utöver det vanliga berättas den tragiska historien om Jonas, en ung alkoholist, och hans branta väg utför. Samtidigt är boken full av dråpliga historier och ömsinta porträtt av fl era generationer lite udda Landskronabor. Det handlar om en ständig törst, på kärleken, på livet och en envis vilja vidare bort.

(Wahlström & Widstrand)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

316

Språk