På vår gata

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Novellerna i denna samling befolkas som alltid i Singers värld av ett myller av fantastiska och märkliga människor. Tiden är åren före första världskriget och i centrum står Singers barndomshem på Krochmalnagatan i Warszawa.

Här har hans far, rabbinen, en kombinerad domstol, synagoga, skola och rådgivning. Till honom kommer människorna i området med sina bekymmer och glädjeämnen. Vigslar förrättas och skilsmässor godkänns, religiösa spörsmål diskuteras och vägledning ges i livsfrågor – och inte minst – här skipas rättvisa.

Den unge Singer lyssnar och iakttar ivrigt. Med vidöppna ögon och öron får han från tidig barndom uppleva spännande historier och dramatiska människoöden. Berättelser som roar och oroar, förvånar och förskräcker och som lever inom honom som en ständig inspirationskälla i hans författarskap.

Novellerna publicerades ursprungligen i tidningen Jewish Daily Forward och har samlats i volymerna In My Father’s Court och More Stories from My Father’s Court. Urvalet till den svenska utgåvan har gjorts av Caj Lundgren som också svarar för den svenska översättningen.

(Brombergs)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

syndare och sanningssägare i min fars domstol

Utgivningstid

Sidantal

255

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Originaltitel: In My Father's Court; More Stories from My Father's Court

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Första publikation

ja

Språk