Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Skriva historia

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En älskares barnsliga hämnd och ett trasigt portföljspänne gör att två män möts i Cambridge i en virvel av kringblåsande papper: en avhandling om Hitlers barndom.
Den unge historikern Michael Young är övertygad om att när han lägger fram sin doktorsavhandling kommer livet att bli lugnt och behagligt nu väntar en trivsam akademisk tjänst, äktenskap med flickvännen Jane och fullt med perfekta små barn. Men en historiker borde förstås veta bättre än att sia om framtiden.
Leo Zuckermann är en äldre fysiker som är besatt av den mörkaste tiden i Västerlandets historia och drivs av sitt rödglödgade hat mot en speciell man. Hur skulle världen ha blivit om Hitler aldrig hade levat? När de båda börjar samarbeta blir ingenting sig någonsin mera likt, varken det förflutna, nutiden eller framtiden.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

381

Förlag

Språk

Översättare