Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Red rabbit

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Året är 1981. Ubåten Röd Oktober har ännu inte gjort sin äventyrliga resa över Atlanten. Jack Ryan har just tagit avsked från Marinkåren och befinner sig i England där han försörjer sig som lärare och umgås med planer på att skriva en roman. Efter en konfrontation med en utbrytargrupp från IRA får CIA upp ögonen för Ryan och han accepterar ett jobberbjudande från Firman. Det första "ärendet" som hamnar på hans bord är ett hemligt dokument där påven Johannes Paulus II lämnar ett ultimatum till Sovjet-unionen och den polska lydregimen: om inte de politiska förföljelserna omedelbart upphör kommer han att abdikera och återvända hem till Polen. I Moskva har KGB-chefen just tagit del av samma dokument. En order utgår. Påven måste röjas ur vägen. En bulgarisk yrkesmördare får uppdraget.

Red Rabbit är ännu en stor Jack Ryan-roman från en av världens mest lästa författare - Tom Clancy.

(Bra Böcker)

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det ruskigaste, tänkte Jack, var att han skulle behöva köra bil. Han hade redan köpt en Jaguar - som här uttalades jädjuah - men båda gångerna han varit på bilfirman hade han försökt gå in genom vänstra framdörren i stället för den högra. Försäljaren hade inte skrattat åt honom, men hade säkert velat göra det, trodde Ryan.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

573

Språk

Första publikation

ja

Språk