Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den vita vägen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Privatdetektiven Charlie Parker är en man som livet eller kanske snarare döden har gått hårt fram med. Efter att hans fru och dotter blivit mördade av en seriemördare medan han själv var berusad, har han flytt New York och börjat ett nytt liv i Maine. Men ett enda telefonsamtal raserar den bräckliga tillvaro han har byggt upp. En gammal vän från New York, numera bosatt i South Carolina och verksam som advokat, ber om hjälp med ett fall med rasistiska förtecken.

Men fallet visar sig ha djupare rötter än någon hade kunnat ana, och snart förvandlas Parkers liv till en mardröm där hans älskade, hans ofödda barn och hans egen själ hotas av den djävulska hämnd som en fanatisk präst planerar från sin fängelsecell. Den vita vägen är en spännande thriller som är skriven på en flödande poetisk prosa, och med en gnistrande dialog som borde få gamle mästaren Raymond Chandler att le i sin himmel. (Forum)

Ämnen och teman

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

356, [1]

Förlag

Språk

Översättare