Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rebellerna

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Det är en vanlig kväll på ungdomsgården. Till föreståndaren kommer en flicka med rödgråtna ögon. Hon behöver hjälp - eller i varje fall någon att tala med. Men föreståndaren är upptagen.
Då går hon i stället till gänget i Rebel Club. Där blir hennes situation en tändande gnista; ungdomarna är redan i opposition mot samhället, och nu inser de klart hur de uppfostrats med hyckleri, halvsanningar och ängslig moral i stället för med kunskap och förnuft.
De tar sig an hennes problem på sitt eget sätt, ett sätt som skakar den högmoderna förorten och via pressen ger eko i vida kretsar.

Sven Wernström är en författare som i hög grad är med sin tid och känner den moderna ungdomens miljö: gängen i sovstäderna, skolan med anpassningssvårigheter och - inte minst - ungdomsgården med alla dess förtjänster och svagheter.

Rebellerna kan, om man så vill, uppfattas som ett diskussionsinlägg. Den är spännande och underhållande, men också ärlig och frän. Ungdomarna får komma till tals i egna angelägenheter - och de har mycket att säga som är värt att lyssna på.

(baksidestext)
Personer, aktörer
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
berättelse om ungdom
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
194
Förlag
Språk