Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Graalens väktare

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Under elvahundratalet var tempelriddarna kristendomens försvarare i det heliga landet. De var hårdföra män som förlitade sig på sin gud och på sitt svärd. Föga hade de kunnat ana att en ung pojke från England skulle spela en så stor roll för tempelriddarnas öde.

Sextonårige Tristan har levt hela sitt liv i klostret St Albans. Han vet inget om sitt ursprung då han som nyfödd lämnats på klostrets trappa med endast en lapp med en bön om att munkarna skulle skydda honom.

Tristans liv förändras för alltid när några tempelriddare sent en kväll anländer till klostret. En av riddarna, sir Thomas Leux, fattar tycke för Tristan och erbjuder honom att följa med som hans väpnare till det heliga landet. Men när de anländer till Acre belägras staden av Saladin. När allt hopp är ute ger sir Thomas i hemlighet Tristan ett viktigt uppdrag han ska föra den heliga Graalen till England. Tristan lyckas ta sig ut ur staden genom en hemlig tunnel och ger sig av på den farofyllda färden. Till en början går resan bra men så en natt blir han tillfångatagen av en hop rövare som tänker stjäla allt han har.

Den yngste tempelriddaren Graalens väktare är första delen i en ny actionfylld trilogi. Med sina spännande scener från det heliga landet och från tempelriddarnas liv kommer den att älskas av alla som fascinerats av Arn, Ivanhoe eller Da Vinci-koden."

(B. Wahlströms)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

212

Förlag

Språk

Översättare