Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Två enkelsängar i Rom och andra noveller

Typ
novellsamlingar
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Noveller av en mästare

John Updike är en av USA:s främsta romanförfattare och en ständig kandidat till Nobelpriset. Många anser dock att han är som allra skickligast i det lilla, begränsade formatet. Han är en novellens och historiettens mästare.

För det mesta behöver han bara ett litet fåtal rader för att göra läsaren bekant med en ny miljö, en ny intrig och en ny uppsättning huvudpersoner.

Den här boken presenterar ett urval berättelser av den unge novellisten Updike. Han skrev den första när han var i tjugoårsåldern och den sista när han var lite över fyrtio. De har alla tidigare publicerats i olika amerikanska tidningar och tidskrifter.

Berättelserna behandlar ämnen som äktenskap och kärlek, förälskelsens berusning och obeständighet, snedsteg och skilsmässor, småstad och storstad och inte minst småstadsmänniskans främlingskap i storstaden. Alltsammans skärskådat med Updikes skarpa blick för detaljer och för mänskliga svagheter.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
283
Förlag
Språk
Översättare
Lisätietoja
Ett urval noveller ur The early stories 1953-1975.
Första publikation
ja
Språk