Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Breakfast on Pluto

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Iklädd städrock och huckle tar Patrick Braden emot för att berätta om sitt liv – och han har varit med om en del! Patrick, eller ”Pussy” som han föredrar att kalla sig själv, föds som oäkting i en liten irländsk by på sextiotalet. Hans mor är en ung flicka som blivit våldtagen av byns präst och tvingas lämna bort honom till en försupen fostermor. För att lätta upp sin tragiska vardag börjar Patrick klä sig i kvinnokläder, något som inte ses med blida ögon i det katolska samhället. Han lämnar Irland och flyttar till London där han försörjer sig som prostituerad transvestit.

I sjuttiotalets London pågår IRA:s ständigt upptrappade bombterror. Men Pussy är fullt upptagen av sin jakt på den perfekte mannen och intresserar sig mer för paljettkläder och Dusty Springfield än för den nordirländska frågan.
Men smink, märkeskläder och discomusik kan inte i längden hålla verkligheten borta. Pussy är ensam, förtvivlad och förvirrad, och han längtar efter sin mamma. Bakom den välsminkade masken är han ett övergivet barn i en värld full av vanvett.

Breakfast on Pluto är Patrick Bradens egen historia, återgiven på ett oefterhärmligt språk. Det är en hjärtskärande och brutal berättelse, både komisk och djupt allvarlig. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Jag var en högklassig eskortflicka
Fast jag har inte så många kunder längre tyvärr! Jag kan precis tänka mig hur mina gamla bekanta skulle reagera om de såg mig sitta här nu i min löjliga gamla kappa och huckle - det är ju så att all skönhet förgår till sist och om de gyllene tiderna är över för stackars lilla Pussy, då får det väl vara så.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

228

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk