Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Klagosång över en skald

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Michael Innes betraktas bland ledande kritiker på området som en av världens absolut främsta deckarförfattare, och har man läst sådana romaner av honom som "Döden i Oxford", "Ett långt farväl" och "Operation Pax" förstår man det omdömet. Och inser också vad det betyder att många både kritiker och deckarromanhistoriker självklart placerar "Klagosång över en sklad" som hans allra bästa bok.
När man läst boken förstår man det ännu bättre. För "Klagosång över en skald" är deckaren av bästa engelska märke när den är som allra bäst: på ett gammalt spökligt skotskt medeltidsslott utanför en insnöad by inträffar en serie sällsamma förvecklingar kring något som börjar som ett okomplicerat självmord men fortsätter som något långt mer komplicerat och långt hemskare. Med överlägsen psykologisk skicklighet, strålande fantasi och en spänningsskapande förmåga som handlöst drar läsaren med sig berättar Innes historien om den mörke laird Guthrie och hans sällsamma öde.
En ytterligt välspunnen intrig, överraskande, ibland nästan halsbrytande, men alltid med den yttre och inre logiken oskadad; därtill en strålande miljöskildringen från Skottlands vinter, en rad utsökt mänskliga människoporträtt och en hela tiden stegrad spänning - det är vad som främst karakteriserar "Klagosång över en skald", Michael Innes' bästa bok och en av de stora detektivromanerna genom tiderna.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

301

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk