Mumiens blod

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den verkliga historia som brukar kallas Atlasmordet används som utgångspunkt i denna tecknade berättelse om en halsbrytande jakt på en vampyr. År 1932 i Atlaskvarteren i Stockholm hittades en prostituerad kvinna död och tömd på blod. Polisens enda spår i det ännu ouppklarade mordet var en blodfläckad soppslev. Ola Skogäng ger gåtan sin lösning när han fabulerar med berättarglädje om den osannolike huvudpersonen Theo. Han var en gång människa, men förvandlades till den drygt två meter höga brunbjörn som möter oss i Mumiens blod av en egyptisk farao. Försöken att återfå sin rätta gestalt har gjort Theo till expert på ockulta fenomen och gett honom mäktiga fiender. Från sitt egendomliga, och allt som oftast stängda, antikvariat i Gamla Stan söker han lösningen på gåtan om sig själv. Där emellan hjälper han vännen Max vid polisens specialrotel med särskilt svårlösta fall.

Ola Skogäng har inspirerats av bland annat Hergés Tintin i detta äventyr som blandar genrerna fantasy, thriller och action, och där sidospåren är många. De omsorgsfullt tecknade Stockholmsmiljöerna är vackra och ger ett autentiskt skimmer åt den magiska historien, Sammantaget blir Mumiens blod ett för svenska förhållanden mycket ovanligt seriealbum.

Lasse Ãberg har skrivit förord till boken.
Mumiens blod är den prisbelönta starten på bokserien om Theos Ockulta Kuriositeter. Den publicerades första gången 2008 och återutges nu i en version med omarbetad text och delvis nytecknade scener.

1932 skakades Vasastan av ett makabert mord, kallat Vampyrmordet eller Atlasmordet. En fläckad såsslev väckte misstankar om att mördaren hade druckit offrets blod. Än i dag är fallet olöst och ingen känner till Atlasvampyrens identitet.

Ola Skogäng tar ett språng från detta verkliga fall ur historien och kastar läsaren huvudstupa in i en värld befolkad av mumier, vampyrer och varelser från havens djup.

Theo, som en gång varit en människa, förvandlades av en egyptisk farao till en björn. I sin strävan att återfå sin mänskliga skepnad blir Theo något av en expert på det ockulta. Tillsammans med sina vänner Max och Felicia försöker han lösa gåtan med Atlasvampyren en gång för alla. Ett uppdrag som visar sig vara farligare än de först trodde.

Ta ett djupt andetag och följ med på ett spännande äventyr i oerhört vackert tecknade Stockholmsskildringar. Det här är starten. Det här är Theos Ockulta Kuriositeter!

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

182

Förlag

Språk