Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stormens öga ; Stormens hand ; Stormens hjärta

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Del 1: Stormens öga

I riket Osten Ard härskar hotfullt mörker och föraningar om död och undergång. Den fruktade Stormkungen, en gång prins av sithiernas odödliga släkte, sprider ondska och hämndlystnad över landet. Läget är förtvivlat och Naglimunds försvarare, prins Josuas härar, är splittrade och hotade från alla håll. De söker sig till den sista heliga plats som återstår för dem - Avskedets sten, höljd i sorgtyngd mystik.
Medan prins Josua försöker samla sina splittrade trupper, kämpar Simon och hans följeslagare desperat för att finna de magiska svärd som är de enda som kan bryta Stormkungens ondska och rädda Osten Ards mänskliga invånare undan utplåning.

Del 2: Stormens hand

Den ondskefulle Stormkungen, en gång prins över de odödliga sithierna, förbereder nu sin slutgiltiga erövring av Osten Ard. Mot hans väldiga styrkor står en liten grupp flyktingar ledda av prins Josua, vars härar utplånats i slaget om Naglimund, och det lilla sällskap med Simon Snölock i spetsen som efter svåra strapatser hittat det magiska svärdet Törne.
Dessa två spillror av det godas krafter är, ovetande om varandra, på väg mot Avskedets sten - den sista plats i världen som erbjuder en strimma av hopp om seger över ondskan.

Del 3: Stormens hjärta

Det godas förkämpar blir allt mer splittrade, allt svagare och hjälplösare. Miriameles hopp om att kunna rädda sitt folk har grusats. Tiamak kan inte längre fullfölja sitt uppdrag. Josuas ömkliga styrkor är fångar hos thrithingmännen. Och Simon Snölock är ensam och vilse i ödemarken.
Samtidigt växer sig ondskan allt starkare. Pryrates har dödat fader Dinivan och lektor Ranessin och tagit över Sancellan Aedonitis, högkung Elias blickar ut över sitt allt större rike och Stormkungens kompakta, isande mörker sveper in hela världen...
Den svenska översättningen är utgiven i tre delar: Stormens öga (1998); Stormens hand (1998); Stormens hjärta (1999)

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Till och med i grottan, där den sprakande elden sände upp grå rökpelare genom hålet i stentaket och det röda skenet spelade över ristningarna som föreställde slingrande ormar och stirrande odjur med betar, frös Simon ända in i märgen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar