Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stjärnsoldaten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Robert A Heinleins Stjärnsoldat är en av den moderna sf-litteraturens mest lästa, mest kontroversiella och mest omdebatterade romaner. Den tilldelades vid utgivningen Hugo-priset som årets bästa sf-roman; den har översatts till dussintalet språk och blivit föremål för hundratals debattinlägg. Också bland klassiska science fiction-romaner intar den en särställning.
Stjärnsoldat är både en andlöst spännande och oemotståndligt medryckande berättelse - och en debattroman där många av vår tids mest kontroversiella politiska och moraliska frågor skärksådas och ställs på ände. Stjärnsoldat handlar om en ung mans upplevelser i ett framtida krig mot fientligt sinnade utomjordiska varelser - men den handlar också om moral, om demokrati, om personligt ansvarstagande, om frihet och om frihetens pris. Det är en bok som tvingar läsaren att tänka efter och att ta ställning.

(baksidestext)

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Jag börjar alltid skaka före ett hopp. Jag har förstås fått injektionerna, och den hypnotiska förberedelsen, så sunda förnuftet säger att jag ju egentligen inte kan vara rädd. Skeppspsykologen har kollat mina hjärnvågor och ställt enfaldiga frågor medan jag sov, och han säger att det inte är rädsla, att det inte är något viktigt - det är mera som darrandet hos en ivrig kapplöpningshäst vid startgrinden.
Det där kan jag inte yttra mig om; jag har aldrig varit någon kapplöpningshäst. Men faktum är: varenda gång är jag livrädd.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

284

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

226

Språk

Översättare