Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Primtalens ensamhet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Mattia är en överintelligent pojke med en förståndshandikappad tvillingsyster, Michela. Att ständigt ha systern i släptåg känns förödmjukande för honom. Så när tvillingarna för första gången blir bjudna på ett födelsedagskalas hos en klasskamrat bestämmer sig Mattia för att lämna Michela ensam i parken med löftet att han snart ska komma tillbaka. Men synär han återvänder är systern spårlöst försvunnen.
Alice är en flicka som liksom Mattia bär på en mörk hemlighet. Mattia och Alice knyts hårt samman, men utan att lyckas nå varandra. Primtalens ensamhet är en roman som inte lämnar någon oberörd. Det är en psykologiskt laddad uberättelse om lojalitet, vänskap och kärlek mellan två unga människor.

(Forum)

Premio Strega -priset 2008

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Alice Della Rocca hatade skidskolan. Hon hatade väckarklockan som ringde halv åtta på morgonen även under jullovet och hatade sin pappa som satt och stirrade på henne under frukosten medan han nervöst hoppade med ena benet under bordet som för att säga: kom igen nu, skynda dig.
Mattia tillbringade så mycket tid ensam att en normal människa skulle förlora förståndet inom en månad.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

298

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Förlag

Språk

Översättare