Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Andras pengar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Yrkesförbrytaren och dataexperten John F Gary Svenne Mattsson är i toppform. Det han inte vet om brottets design och det smarta alibits arkitektur är inte värt att veta. Hans två medbrottslingar, kassaskåpsexperten Kenneth Lind och uppfinnaren Martin Strand, är obrottsligt pålitliga.
Men det är nya hårda tider. För vanliga hederliga inbrottstjuvar och bankrånare finns det bara kontanta kulor på två ställen: i värdetransporter och i bankernas datasystem.

Under hela hösten planerar Svenne två stötar minutiöst. De tre kumpanerna slår till fredagen den 22 december klockan 17.23, sista vardagskvällen före jul. Tidpunkten är väl vald. Staden är igenkorkad, trafiken står still, polisen har börjat dra ner inför helgen, de skarpaste kriminalarna har redan stämplat ut och sitter och dricker glögg framför brasan. En av Securitas tyngsta värdetransporter försvinner spårlöst från Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. De största mångmiljonrånet i Sverige är ett faktum. Strax efteråt börjar även stora belopp försvinna från bankomater.

Försäkringsutredaren och före detta polisen Karolina Jonsson sätts på fallet. Hon är vass intuitiv och lika smart som Svenne. Det är Svenne mot Karolina. Två skarpa hjärnor ställs mot varandra i en professionell tvekamp.

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

286, [1]

Språk