Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Resan till mitten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det var en gång en författare som hade skrivit de första elva raderna till en spännande bok. Sedan tog inspirationen slut och han visste inte hur han skulle fortsätta. I samma veva gick dammsugaren sönder. Medan författarens vän uppfinnaren håller på och reparerar dammsugaren fortsätter den spännande berättelsen av sig själv.
Tussan och Totte bor med mamma Damm och pappa Damm bakom sängens sydvästra ben som de kallar "Trädet som håller himlen uppe". På hemväg från ett kafferep hos onkel och moster Damm fångas Tussan och Totte av en stormvind som för dem ända till Damm-lantiska oceanen där resan mot det sägenomspunna Mittbenet börjar. En resa som går genom sällsamma och underbara landskap - till havs med skeppet Havsborren och genom öknen på dameler. Resan avbryts av möten med ödledrakar, kvalster, bokskorpioner och blächornsfiskar.

Resan till mitten är bok för barn från ungefär sju år uppåt men böcker har ingen övre åldersgräns därför riktar sig Resan till mitten till alla som tror på ett liv under sängen.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

282

Förlag

Språk

Illustratör