Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den kända världen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När Augustus Townsend är tjugotvå år köper han sig fri från slaveriet. William Robbins låter honom ta jobb på egen hand för att betala av sin skuld. Efter tre år i frihet kan han friköpa sin fru Mildred. Men det tar lång tid att köpa sonen Henrys frihet, för Robbins har upptäckt vilken tillgång pojken är.

Henry Townsend blir på många sätt en märklig man. Han är en svart farmare, skomakare och före detta slav. Under Robbins förmynderskap blir Henry plantageägare och gör det otroliga: Han skaffar egna slavar.

När Henry Townsend dör börjar plantagen falla samman. Slavarna rymmer och folk som en gång hållit samman går bakom ryggen på varandra. Men bortom Townsends plantage finns också en värld med lågavlönade vita slavpatruller som kidnappar fria svarta och säljer dem som slavar. Och i den världen går det rykten om en revolution bland slavarna som får vita familjer att vända sig mot dem som tjänat dem under många år.

Den kända världen är ett storslaget episkt mästerverk om den amerikanska södern. Med ett myllrande persongalleri väver Edward P. Jones en berättelse om liv och död – och om slaveriets djupa komplexitet.

(Ordfront)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

360

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk