Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Söderns hetta

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Carly Anderson passar inte in i den lilla staden Verity i Texas där hon växer upp. Hon är olik de andra flickorna som natt och dag och hon känner sig ensam och olycklig. När hon möter Boomer Bannerman blir hon himlastormande kär och känner sig för första gången lycklig och trygg. Men Boomer krossar Carlys hjärta och försvinner från staden. Carly kan inte stanna i Verity – det finns ingenting som håller henne kvar där längre.
Carly flyttar till storstaden Houston, som expanderar med enorm hastighet, och hon dras in i mäklarbranschen. Snart är hon en första rangens mäklare och den första kvinnan att ta sin i en tidigare helt manlig bransch. Byggmarknaden växer explosionsartat och tomter och byggnader köps och säljs för svindlande summor. Hon håller sig undan män för hon kan inte glömma Boomer och hur djupt han sårade henne. Hon tänker inte bränna sig igen.
Men ödet har annat i beredskap …

Söderns hetta är en stor episk berättelse om en ung kvinna som skapar sitt eget öde i en manlig värld. Carly slits mellan kärleken till två mycket olika män, och hon tvingas kämpa för att leva ett själständigt liv i en omtumlande tidsperiod i den amerikanska södern.
Carly är hela tiden stöttad av modern, som ständigt utmanat de outtalade reglerna på Texas landsbygd, och väninnan Zelda, vars öde kantas av tragedier tills den dag hon kastar ut sin brutale man. (Baksidestext)

Personer, aktörer

Originalspråk

Textutdrag

Om man räknar bort Brownsville och McAllen ligger Verity ungefär så långt söderut som man kan komma i Texas. Fast det är litet är det känt av flera anledningar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

358

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk