Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Länkar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jeebleh återvänder till Mogadishu efter tjugo år i New York och möter en delad och svårt sargad stad. Staden styrs av rivaliserande krigsherrar och att lita på någon av de människor man möter kan vara förenat med livsfara. Jeebleh har två ärenden i Mogadishu: att besöka sin mors grav och att söka upp sin bäste vän Bile och hjälpa honom att återfinna den kidnappade systerdottern Raasta.

Biles och Jeeblehs liv har utvecklats i helt olika riktning men trevande letar de sig nu tillbaka till sin gemensamma uppväxt och sina gemensamma minnen, och Jeebleh blir djupt involverad i sökandet efter Raasta. Men den som söker efter sanningen i Mogadishu lever ett farligt liv. När medlemmar ur Jeeblehs egen klan kontaktar honom tvingas han konfronteras med sin födelsestads allt mer korrupta verklighet och sin egen tillhörighet: vem är han och vem har han varit.

Länkar är en storartad roman fylld av den magi som gjort Nuruddin Farah till en av de främsta afrikanska författarna.

(Bonniers)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

378

Språk

Översättare