Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sumpråttans resa

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I en skogsglänta har ett brokigt sällskap strålat samman: en idealistisk Sumpråtta, en ilsken Ekorre, en mordisk Groda, en sömnig Ödla osv osv.

Sällskapet är hela tiden på väg någonstans med ödets makter verkar att ha sammansvurit sig emot dem och av varje ofta bagatellartat problem blir ett oöverstigligt berg. Saken blir inte bättre av att texten snart börjar kommentera sig själv, i form av parenteser insatta (verkar det som) av en tämligen oförstående om- och eftervärld.

Sumpråttans resa är en grotesk fabel, en svart komedi och en realistisk beskrivning av realismens omöjlighet.

Du har aldrig läst något liknande.

(baksidestext)

Platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

1: Sumpråttan ansåg att man (eventuellt villiga kvinnor icke undantagna) borde börja gå igen. I hans (ystra) mustascher lyste några vattendroppar solar, smått (det var månen) Den Andra visste inte riktigt, tvivlade. Det var (beck) mörkt i skogen, alltför-mörkt tycktes det, definitivt. Skumt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

"okei, okei, lagt kort ligger" : äventyrsberättelse i en massa delar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

126

Förlag

Språk