Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den äldste

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Eragon och hans drake Saphira har lyckats rädda rebellerna från ett ödesdigert nederlag i det stora slaget vid Tronjheim. De har besegrat Galbatorix styrkor, men den ondskefulle kungen hotar fortfarande att krossa alla som sätter sig upp mot hans mörka välde.
Eragon måste färdas till alvernas rike, Ellesméra, där Drakryttarnas urgamla kunskaper fortfarande lever kvar. Samtidigt tvingas hans kusin Roran att själv ta till vapen hemma i Carvahall.
Det blir en tid fylld av nya upplevelser, men också av smärta och förräderi. Inte ens de som står Eragon närmast är att lita på.

Den äldste är andra delen i trilogin Arvtagaren, ett mäktigt fantasy-epos om den unge bondpojken Eragon. Hela Alagaësias öde vilar på hans axlar!
Först boken, Eragon, har blivit en succé världen över. (Baksidestext, Bonnier Carlsen)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

De dödas sånger är de levandes klagan.
Så tänkte Eragon medan han klev över en förvriden, nerhuggen urgal och hörde jämmern från kvinnorna som bar bort sina kära från Farthen Dûrs blodbestänkta jord.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

696

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

687

Översättare