Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Flickan i frack

Fulltext
Extern länk till en webbsida där du kan läsa verket i fulltext.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vem såg henne först? Antagligen kapellmästaren. Han sparkade omkull notstället och satte sig. Och vem såg henne därnäst? Så gott som hela balsalen på en gång. Och alla kände genast igen henne. Alla såg och insåg att detta var Katja Kock. Sen insåg de ingenting mer. Och hur skulle de ha kunnat gissa sig till orsaken till hennes besynnerliga uppträdande? Skandalen var ett faktum...

(baksidestext, 1983)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Hur kan en ung flicka uppträda i frack? Det är mycket enkelt, förutsatt att hon har en något pojkaktig figur; hon bör åtminstone vara tämligen smal kring höfterna. Vidare underlättas saken betydligt, om hon är i besittning av en två år äldre men ganska spenslig och småväxt bror. Helst bör denne bror vara en ung man med utpräglat sinne för elegans och kroppskultur. Finnes dessa förutsättningar är saken som sagt rätt enkel.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

171

Språk

Ingår i samlingsverket