Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fruktans färja

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.
Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Den svenske storseglaren Mats Marstrand är ute i Åbolands skärgård och provar en ny båt.
Men det är oro i de annars så idylliska nordiska vattnen. Amerikas president är på storpolitisk fisketur med Finlands statschef och bakom det besöket döljer sig mer än världen får veta.
Marstrand råkar mitt in i det stim av internationella hajar som lurar på statsmännen och fastnar i en dramatisk knut med de mest ödesdigra konsekvenser för världens vidare öden.

Fruktans färja är en salt och spännande thriller i havsmiljö, en bok av en ny stor talang i den svenska spänningslitteraturen, en bok för seglare, äventyrslystna och för dem som nöjer sig med nervkittlingar hemma i fåtöljen.

Peter Strömsnäs, finlandsfödd journalist i Malmö, har tidigare utgivit "Fredens hav", som skaffade honom hederstiteln "En svensk MacLean".

(Text från bokens omslag)
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Originalspråk
Textutdrag
Vinden sprang upp från sydväst, i svaga kårar som bildade fläckar av ultramarinblått, utspillda över den vida fjärdens blanka, speglande bricka. [...] Den letade sig in i gattet mellan Korpolandet i söder och den samling öar och land som bildar kommunen Houtskär i norr, andades ner längs Sverigefärjornas farled in mot Åbo, den som här kallades Stockholmsfaret.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
255
Språk