Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Magikerns lärling ; Mellan två världar ; Magins mästare

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det var här allt började. Med två unga pojkar - Pug och Tomas - i den lilla gränsstaden Crydee, i utkanten av Kungliga riket. Den storvuxne och karismatiske Tomas får gå som lärling i Crydees garnison, medan stadens magiker Kulgan förbarmar sig över den föräldralöse Pug. Kulgan har nämligen känt att inom Pug finns det en stor potential för magi, om han bara kan hitta ett sätt att kontrollera sina krafter. Att Pug verkligen besitter mäktiga krafter står snart klart för alla då han med sin magi räddar prinsessan Carline när de blir attackerade av troll. Men hans magi tycks inte likna någon typ av magi som Kulgan känner till. Kanske behöver Pug en annan läromästare ... Kungliga riket är omgivet av svurna fiender: det mörka brödraskapet och deras anförvanter i norr och det stora imperiet Kesh i söder. Men när resterna av ett ett krigsskepp, av ett aldrig tidigare skådat slag, spolas upp på klipporna utanför Crydee, inser de styrande att Kungliga riket hotas av en ny fiende, långt farligare än någon man tidigare mött. Rikets fortsatta existens hänger på att kungen och rikets allierade informeras om detta nya hot innan vintern gör det omöjligt att färdas. Nu börjar en desperat jakt genom det frusna landskapet, men faror lurar överallt och vägen till Krondor är lång.

Den svenska utgåvan utkommer i tre delar.


Mellan två världar (Kriget om Rämnan 2)

Den unge Pug ingår i en delegation ledd av hertig Borric som kommit till Kunglia rikets huvudstad för att varna kungen för den invasion som hotar från tsuraniernas värld Kelewan.

Tsuranierna haqr lyckats ta sig in genom en rämna mellan världarna i syfte att komma över metall, något som saknas på Kelewan. Trots att Kungliga riket allierar sig med både dvärgarna och alverna går kriget inte deras väg. I krigets början blir Pug tillfångatagen och förd till Kelewan. Där hamnar han först i ett slavläger, men det är bara en av de erfareneheter som väntar honom under lång tid i den främmande världen.

Pugs barndomsvän Tomas växer undan för undan i rollen som ledare för kriget i Midkemia. Men också han hotas av främmande krafter och behöver al hjälp han kan få av den store magikerna Marcos den Svarte. Snart närmar sig ett avgörande slag.

(B. Wahlström)


Magins mästare (Kriget om Rämnan 3)

Pug, eller Milamber, som nu är hans namn, har slutligen blivit fullvärdig medlem av magikersamhället på Kelewan, dit han förts som slav av tsuranierna sedan de invaderat Kunglia riket. Han återförenas med sin älskade, slavflickan Katala, och får veta att han har blivit far. Tillsammans med sin lilla familj flyr Pug genom rämnan till Midkemia för att försöka få slut på kriget mellan tsuranierna och Kungliga riket.

Där stupar både hertig Borric och kung Rodric, och när Borrics som Lyam utses till tronarvinge är denne villig att sluta fred med den tsuranske kejsaren Ichandar.

Trollkarlen Marcos den Svarte visar sig då ha egna planer för den fortsatta händelseutvecklingen, vilka också inbegriper Pug.

(B. Wahlström)

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

285

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska uppl. 1996 med titeln: Magikerns lärling. Första uppl. i denna övers. 2003.

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Lisätietoja

även i 2 delar: Magician: Apprentice (1986) and Magician: Master (1986)

Utgivningstid

Sidantal

255

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska upplaga 1996. Första upplaga i denna version 2002.