Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Finnungen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Anja E. Tyni är född i Helsingfors. Hon bor sedan många år i Lovikka. Som liten fick hon uppleva krigets grymma verklighet i form av bombraider över hemstaden och förluster av nära och kära. När situationen i Helsingfors blev alltför osäker skickades hon som krigsbarn till Sverige. Anja E. Tyni berättar om sin uppväxt och om hur livet i Sverige som flykting tedde sig. Många orättfärdigheter och många hårda slag kantade den framtid i det nya landet som utmålats så rikt och hoppfullt. Men sin viljestyrka som enda vapen fick hon kämpa sig igenom livet, med insikten om att stå helt ensam i världen som det allra tyngsta att bära. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Kriget rasade i Europa. Tarja vaknade upp av lillebror Veikkos skrik och dånet av kanoner. Det lät som om det åskade ute. Hungern slet i tarmarna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

153

Förlag

Språk