Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Upptakt Paris

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Paris är våren på väg. En varm vind lockar stadens invånare och turister till kaféer och boulevarder. Men på ett ögonblick skiftar den livfulla gatubilden till brutalt kaos – en våldsam explosion jämnar en av Pasteurinstitutets laboratoriebyggnader med marken.
Allt tyder på ett bombdåd. Bland de döda finns professor Émile Chambord, ledande forskare i kampen om den första biologiska datorn, DNA-datorn.
När amerikanska jaktplan därefter plötsligt försvinner oförklarligt från radarskärmar under flera minuter, och viktiga kommunikationssystem slås ut med förödande konsekvenser väcks undran och oro i USA. Detta har bara kunnat åstadkommas av en dator med enorm kapacitet …
Agent Jon Smith, på den hemliga utredningsenheten Covert-One, flyger till Paris för att besöka sin vän Marty Zellerbach, som arbetade på Pasteurinstitutet och nu ligger skadad på sjukhus. Men Jons egentliga uppdrag är att finna den biologiska datorn, och krafterna bakom den.
Det leder honom tvärs över två kontinenter, i en nervkittlande jakt på mycket farliga motståndare. Vilket blir DNA-datorns nästa drag? (Baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Klockan var 06.54 och vakthavande officer i kontrolltornet på den betydelsefulla armé-, flygvapen- och marininstallationen på Diego Garcia stod och såg ut genom fönstren där morgonsolen föll över det varma blå vattnet i Emerald Bay på lagunsidan av den U-formade atollen och önskade att han hade varit ledig. Han förlorade sig i tankar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

412

Språk

Översättare