Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kulla-Gulla vinner en seger

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

2020: 9-12 år. Älskad klassiker fyller 75 år! Böckerna om Kulla-Gulla har lästs och älskats i många generationer. Den första boken om barnhemsbarnet Gulla kom till när författaren Martha Sandwall-Bergström 1945 vann första pris i en barnbokspristävling som Bonniers utlyst.
Bokserien bygger på upplevelser som författaren hade i sin barndoms fattiga Småland, sådant som hon hörde berättas och litterär inspiration. Böckerna kombinerar spännande äventyr med historiska realiteter, och Gulla själv är en stark flickhjälte som förtjänar att lyftas igen. Nu kommer de tre första böckerna i nyutgåva. Kulla-Gulla vinner en seger är den tredje delen i serien.
Patron Sylvester reser utomlands för att försöka få reda på vad som kan ha hänt hans dotter. Under patronens frånvaro skickas mat och hjälp till Kulla-Gulla och hennes skyddslingar på det fattiga torpet. Regina, arvtagerskan på herrgården, gör allt för att få bort Kulla-Gulla från trakten och Gulla har fått en fiende som visar sig svår att bekämpa.

(Bonnier Carlsen)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

128

Språk

Utgivningstid

Sidantal

130

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

129

Språk

Lisätietoja

Originalupplaga 1946.