Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nära och kära

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Robin är änkling efter Caro - en främmande fågel från Kalifornien som aldrig fann sig till rätta på den engelska landsbygden. Dottern Judy har svårt att förlåta Robin att äktenskapet med Caro inte fungerade och har flytt till London, där hon gör karriär som tidskriftsredaktör.
Så en dag dyker Judys jämnåriga väninna Zoe upp på den traditionstyngda gården. Hon är som en varelse från en främmande planet: en stadsmänniska, svartklädd med morotsfärgat hår, som tror att det enda som går att äta är färdiglagad snabbmat. Dessutom säger hon precis det hon tänker, hur olämpligt det än kan förefalla.
Och miraklet sker. Alla öppnar sina hjärtan för Zoe: Robins föräldrar som äger granngården, hans svägerska som också mist sin man, paret som hjälper till på gården. När Zoe en kväll dyker upp i Robins säng återvänder hoppet även till honom.

Johanna Trollope ger i Nära och kära ett imponerande prov på sin förmåga att på ett underhållande och tankeväckande sätt skildra starka och svåra känslor hon människor i olika generationer.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

På sin hustrus begravning blev Robin Meredith tillfrågad av en kvinna som bar en paisleymönstrad sjalett och som han inte genast kände igen om han inte var tacksam för vetskapen om att Caro nu var i trygghet hos Jesus.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

310

Förlag

Språk

Översättare