Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Du eller aldrig

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Nu sprakar brasan (inuti) och teet doftar.Och barnet på gården och våren vilken dag som helst.Om man ska berätta om det här så går det inte.Om man ska berättar om det så måste man börja med något annat.Med snöflingorna.Man kan börja med snöflingorna."

"Om man satt stilla på en stol i hela sitt liv, vad skulle hända, skulle folk komma till en, med förslag? Skulle man förtvina, bli en hög ben och skinn, rasa samman vid två års ålder?" funderar berättaren i Malin Kiveläs andra roman. Hon är en medelålders trädgårdsmästare i Helsingfors och heter Aija. Men det finns andra liv. En rysk Elvis-imitatör som säljer rostade kastanjer utanför Stockmann. En fotograf vid namn Wilson Bentley som förevigade 5000 snöflingor, utan att hitta två identiska. En ung man med svart hår och leende modell "blixtrande" som sjöng och dansade som ingen gjort före honom. Och en skugga på gården."Djupare sett är det alldeles otänkbart, att det, som en gång existerat med verklighetens hela styrka, någonsin skulle kunna bli till intet", skrev Schopenhauer.

"De ensamma floderna som flyter mot havet, mot havet.
De ensamma floderna som suckar:
Vänta på mig,
vänta på mig.
Jag är på väg hem, vänta på mig."

(Söderströms)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Snön faller över staden i kristaller. Här nere, bakom gardinerna, är flingorna tydliga, de har taggar, oftast sex, ibland tolv, sällan tre. Aldrig fem eller sju.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

229

Språk