Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vildfalken

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Trettonårige Max hittar en vingbruten pilgrimsfalk under en seglingstur. Han tar falken med sig in till stan för att ta hand om den så att den kan återbördas till naturen. Falken lär sig att äta ur hans hand och Max för den till skolan för att visa den för sina vänner.

Men alla tycker inte om att han har en rovfågel i stan. Ett elakt pojkgäng ställer till med problem och inte ens experterna tror att det går att få falken flygduglig igen. Men Max ger inte upp, han har en plan. Men sedan händer någonting, allt går inte som han hade tänkt sig. Max lär sig att han måste avgöra vad som är viktigt och rätta sig efter det.

Vildfalken är en spännande berättelse om vänskapen mellan en pojke och en falk, om uthållighet och om att ta ansvar.

- - -


Andrapriset i Scriptums jubileumstävling (2002) på temat "Böcker för barn och ungdom i samtida finlandssvensk miljö" gick till Ben Kalland för ”Vildfalken”, en ungdomsroman om uthållighet och mod. En pojke tar hand om en skadad fågel och lyckas trots svårigheter få den flygfärdig igen. Berättelsen är spännande och förmedlar naturligt en mängd fakta. Med en trovärdig personskildring och en levande miljö­beskrivning från södra Finland och skärgårdshavet är Vildfalken en färgrik och engagerande bok.

(Scriptum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

191

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

201

Språk

Översättare

Serie