Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Paradistorg

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

PARADISTORG är namnet på ett gammalt sommarställe i Vaxholmstrakten, ett sånt där underbart familjeställe där flera generationer finner en tillflykt under sköna sommardagar, år efter år. "En oas i en värld som vacklar", säger Katha Wiik om stället som de alla älskar.
Katha är läkare, frånskild med två vuxna barn och tre barnbarn som hon gläder sig åt att se tillsammans med morföräldrar, syskon och kusiner. Den här sommaren upptäcker Katha att hon kanske inte bara innesluter de sina i en gemenskap - hon kanske omedvetet men grymt samtidigt sätter upp barriärer och utesluter dem som inte passar in.
Paradistorg är en samtidsnära familjeroman som skildrar fyra generationer av samma släkt, med tydligt tecknade människor som man känner igen. Och med aktuella och viktiga problem som angår alla som vill ägna livet en smula eftertanke.
Om Ulla Isaksson och Paradistorg skriver Allan Fagerström i Aftonbladet: "Hon är den oöverträffade iakttagaren av kvinnligt beteende... en benådad diktare... Man kan inte släcka lampan förrän boken är slutläst."

(baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

289

Förlag

Språk