Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rovfågeln!

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Rovfågeln är Lars Widdings spännande berättelse om Gustav III:s krig mot Ryssland 1788-90 - om de storpolitiska intriger som leder fram till Marie Antoinettes och Ludvig XVI:s fantastiska flykt till Varennes 1792 - om skottet på operamaskeraden i Stockholm 1792 - om klappjakten på Anckarström och avrättningen på galgbacken utanför Skanstull.
Huvudperson är en hemlig agent hos den alltmer verklighetsfrämmande svenske kungen. Trots ett förflutet som hög officer i det svensk-franska regementet Royal Suedois tjänstgör denne ensamme man nu som oansedd kornett. Han bär på en tung skuld från det förgångna och är ständigt på flykt undan sig själv - och dyker samtidigt upp överallt i den dramatiska historien: vid fronten i Finland, i Paris under flyktkuppen, på Huvudsta gård under sammansvärjningen mot Gustaf III, på operamaskeraden då skottet faller.
Och hela tiden - som alltid då Lars Widding berättar - bjuds läsaren på högintressanta kulturhistoriska skildringen på samma gång som Anckarströms roll i kungamordet ställs i ny, överraskande belysning.
Vem Rovfågeln är blir läsaren snart varse: kungen själv, Gustaf III.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en berättelse från tiden för mordet på Gustaf III

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

224

Språk

Illustratör