Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Frost med fiolen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Från början var vi sju. De Sju Systrarna. Hemliga agenter fostrade av Maxine, Drottningen. Nu är vi bara två kvar, varav jag, Smith, är den ena. Egentligen heter jag Leslie Frost. Jag är violinist och ger konserter över hela världen. För tillfället befinner jag mig i Leipzig och har just bevittnat ett brutalt mord alldeles intill den berömda S:t Thomaskyrkan.
Maxine, min chef, vill ha ytterligare uppgifter om händelsen ...
I dyningarna efter Glasnost föds på nytt drömmen om ett Stortyskland. Mäktiga krafter har med hjälp av modern elektroteknik lyckats placera ut målsökande missiler riktade mot strategiska mål i USA. Via satellit kommer de att avfyras när tiden är mogen. Så mycket vet jag nu.
Mitt uppdrag är att jag, Smith, en av de sju systrarna, ska avslöja och krossa organisationen bakom denna djävulska plan.
Min tid är knapp.
(Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Min far var diplomat. Jag växte upp i Västberlin och hörde talas om vårt stora, fria land på andra sidan havet och bodde faktiskt i Amerika i fyra år innan jag återvände till Europa.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

415

Språk

Översättare