Uppbrott

Typ

novellsamlingar

Beskrivning

Uppbrott är en antologi med latinamerikanska författare. I sexton berättelser tar de upp olika viktiga teman i modern latinamerikansk litteratur: Latinamerikas skiftande och våldsamma historia, de sociala klyftorna och militärregimernas brutala förtryck. Med knivskarp realism och hisnande surrealism tecknas en brokig bild av kontinentens liv.
Flera av författarna är tidigare välkända för svenska läsare, medan andra här för första gången presenteras för en svensk publik. Av berättelserna i den här antologin är det bara två som tidigare publicerats på svenska.
För urvalet står Sergio Stuparich, chilensk författare som numera är bosatt i Sverige. Han har också skrivit en fyllig efterskrift, som placerar in varje berättelse i sitt litterära och sociala sammanhang.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

latinamerikanska berättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

200

Förlag

Språk