Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vemod

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Övre Manhattan 1934. Honoria Barlow är en förmögen, vacker och kraftfull kvinna. Hon lever ett på ytan sorglöst liv med sin "familj": den lojala allt-i allon Maybelle från Harlem, den engelska hushållerskan Ruth och sin ryske älskare Michail.

När en ung kvinna faller från en balkong och slår sig så illa att hon avlider blir Honoria inblandad i en kriminalgåta som har många likheter med de Hollywood-manuskript hon ägnar sina arbetsdagar åt att redigera. Misstankar riktas mot den unga kvinnans pojkvän. Han vänder sig i panik till Honoria, som är en nära bekant till hans familj, och ber henne ta reda på omständigheterna kring flickvännens död. Honoria avslöjar detaljer som chockerar.

Flickvännens liv visar sig ha haft ingredienser hon gjort allt för att dölja: erotiska utsvävningar, kokainmissbruk, penninghunger. Hon har levt ett farofyllt liv men vem kan ha gått så långt som att döda henne?

Vemod är en roande, spännande, välformulerad relationsroman med flera oförglömliga kvinnoporträtt men också en initierad skildring av Art Déco-tidens New York: restaurangerna, nattklubbarna, varuhusen och, inte minst, de välbeställdas eleganta miljöer på övre Manhattan.

(Bra böcker)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

279

Språk

Översättare