Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ge sig hän

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tjugofemåriga Pascha lever i en förkvävande trygg tillvaro. Hon har alltid låtit andra utforma hennes liv. Hon studerar engelska för att hennes vän Maria övertalat henne. Hon har ett förhållande med den omtänksamme Alexander för att hon inte kunnat bestämma sig för vad hon vill. Hon har aldrig valt.

En dag tar hon sig ut ur sin kontrollerade värld och träffar Patrick. De inleder ett förhållande och för första gången ger Pascha sig hän åt sitt liv. Men Patrick visar sig inte vara den hon önskat. Han är gift och har en dotter och dessutom en annan kvinna vid sidan av. I ett slag slår det betydelsefulla över i meningslöshet. Pascha förlorar fotfästet och faller handlöst ner i en existentiell avgrund. Har hon förlorat eller har hon vunnit sig själv? Var finns det liv som är hennes?

Pia Tafdrup är en av Danmarks mest framstående författare med en mängd kritikerrosade diktsamlingar bakom sig, varav flera även utkommit i Sverige. 1998 mottog hon Nordiska rådets litteraturpris för Drottningporten. Sedan 1999 är hon medlem i Det danske Akademi. Ge sig hän är hennes romandebut.(Wahlström & Widstrand)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

174, [1]

Språk

Översättare