Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Normandernas hövding

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Nordborna kallade honom Rolf, Gånge-Rolf. Rollo blev hans namn i det rike han skapade åt sig och sina män, kringflackande vikingar från Skandinavien.
Normandie kom det landet att kallas, nordmännens land, och Rollo som svept in i det försvagade Frankrike som fruktad skövlare, han dog som aktad lagstiftare och riksbyggare, som hertig av Normandie, grundare av en ätt med en lång och ärorik historia.
Men "Normandernas hövding" inleder Rune Pär Olofsson en ny spännande historisk romansvit om dessa våra gamla förfäder som långt ifrån bara var de råa vildar som myten talar om.
I bjärta och mustiga färger berättar Rune Pär Olofsson om Rollos kamp för att skapa en fristad åt sig och sina män, om hans segerrika strider mot franske kungens vasaller i landen kring Seine, hur hans vindsnabba drakskepp hotar självaste Paris i djärva blixtattacker.
Här skildras också den märkliga och passionerade kärlekssagan mellan Rollo och den betydligt yngre Popa Berenger, den franska grevedottern som rövats från borgen i Bayeux när staden stormades av Rollos väringar. Och den som vittnar om dessa händelser är prästen Heirik, en vilsekommen gute som blir Rollos förtrogne, biskop i Bayeux och som i hemlighet när en förtärande passion till den blodfulla Popa.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

318

Förlag

Språk