Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Främlingsstaden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En kärleksroman, ja, men också en tidsskildring från slutet av 1870-talet, med berättelser om livet i Valamo och Petersburg, Ellens samtal i Paris med Albert Edelfelt om hans "Rida ranka", brytningen mellan ateljé- och friluftsmåleri, värnpliktsfrågan och nihilismen. Och framförallt, igen en bok om verklighetens många bottnar...Den dimensionen är trots allt den viktigaste.Vivi-Ann Rehnström, Ny Tid.
Paris på 1870-talet myllrar fram i Främlingsstaden, romansvitens tredje del. Från den lilla konstskolan i Viborg kommer Ellen till Paris; som studerande i en riktig målarakademi börjar hon ana sin egen konstnärsväg. Nya vänner omger henne, hon dras in i uppskakande öden. Hon slungas in i solhettans Provence. Men Främlingsstaden är inte bara Ellens bok utan också Rudolfs. I intensiva dikter formar han sin egen främmande evighet, diktsamlingen Himlen till fots. Baksidestext.
Tredje delen i romansviten om Ellen Skärvmarck och Rudolf Aronius.

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det var ett stort rum. Morfar hade varit så belåten med att ha lyckats skaffa henne ett stort rum.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

316

Förlag

Språk