Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sista samtalet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är rävjakt ute på en regn- och vindpinad ljunghed i grevskapet Derbyshire, när hundarna plötsligt hittar ett lik. Det tillhör en välklädd herre som har fått skallen krossad - men av vad?
I samma veva ringer en anonym röst och berättar för polisen om just detta lik. Det är bara det att anmälaren påstår att det ligger nästan en kilometer från den plats där hundarna verkligen hittade det.
Diane Fry och Ben Cooper får inte någonting att gå ihop, och snart nog får de lära känna en värld av jägare och militanta jaktsabotörer, häststölder och en tämligen undanskymd sektor av den brittiska köttmarknaden.
Diane Fry försöker ta reda på mer och mer om den mördades ljusskygga affärsverksamhet, medan Ben Cooper blir alltmer övertygad om att mordgåtans lösning står att finna långt tillbaka i ett ganska solkigt förflutet.
Historiens vingslag ekar över denna trakt, inte minst i den lilla by där minnet av digerdöden har blivit en lukrativ turistattraktion.
Men hur levande historien än må vara upptäcker Fry och Cooper rätt snart att nuet är jobbigt nog.

(Minotaur förlag)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

På den tiden var det alltid bara vi tre. Tre kroppar tätt tillsammans där nere i kylan, medan vattnet sipprade över betonggolvet och kölden nådde ända in i märgen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

387

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk