Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De utvalda

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:

Är statlig födelsekontroll lösningen på välfärdssamhällets problem med de enorma kostnaderna för hälsovården? På femton år har utgifterna fördubblats. Orsakerna är bland annat ett tilltagande missbruk av droger, alkohol och psykofarmaka och att IQ-mässigt och fysiskt undermåliga personer ohämmat får föröka sig och sprida sina gener till nya släktled.
Boris Isomaa använder i sin roman – en skrämmande framtidsvision – satiren för att beskriva hur det kan gå om rashygieniska åtgärder ges spelrum i ett allt hårdare ekonomiskt klimat. Året 2023 blir ett öderår. Då presenterar ett forskarteam sitt under stor sekretess utarbetade förslag till genröjning.

Ämnen och teman

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Så fort professor Ernst Hoffman hunnit innanför dörren slog han i en konjakskupa åt sig och satte sig att reflektera över det nyss avslutade besöket på ministeriet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

133

Förlag

Språk