Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tarzan, apornas son

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Detta är den sanna berättelsen om Tarzans uppväxt i den vilda djungeln. Han uppfostras av aphonan Kala som tillhör den fruktansvärde Kerchaks stam. Genom sitt mod, styrka och vighet klarar sig Tarzan i den hårda kampen för att överleva. Han måste ständigt hävda sin rätt i strider med djungelns invånare. Till slut möter han Kerchak i en uppgörelse om vem som ska vara ledare för människoaporna.

Tarzan hittar hyddan där hans föräldrar, lord och lady Greystoke, bodde när de blev landsatta på stranden. Med hjälp av böckerna lär han sig läsa och skriva. Tarzan börjar förstå att han är en människa och inte en apa som de andra i flocken.

Ett skepp kommer till den lilla viken och han får för första gången se vita människor. Det blir ett möte fyllt av både besvikelser och överraskningar. Nu inleds Tarzans svåraste kamp, att finna en plats i civilisationen.

(CKM)
Tarzan lever bland människoaporna och besegrar i tvekamp den väldige, grymme Kerchak och blir stammens ledare. Med sin snara av lianer, med pil och båge, tar han upp kampen med Sabor, lejoninnan, och Sheeta, pantern. På upptäcktsfärd i urskogen kommer han till Mbongas by, till människoätarna...

E.R. Burroughs böcker om Tarzan, den vite mannen i Afrikas urskogar, vill alla läsa. Tarzan lever bland elefanter, lejon och pantrar, han har både vänner och fiender band urskogens djur och människor. Han utkämpar strider på liv och död, han gör hisnande färder i jätteträdens lianer.

(Hökerberg, 1953)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

304

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska uppl. 1921. - Första uppl. i denna version 1998. - På pärmen: Walt Disney Tarzan
Tidigare utg. i andra övers.

Utgivningstid

Sidantal

320

Språk

Utgivningstid

Sidantal

325

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

278

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

175

Förlag

Språk