Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den flyende mannen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I ett framtida USA härskar skräcken, våldet och smaklösheten. Klassgränserna är skarpa, de som har och de som inget har. Ben Richards tillhör den senare kategorin och hans sista utväg när hans dotter blir sjuk är att ställa upp i "tävlingarna", TV-sända tävlingar där deltagarna antingen vinner pengar eller förlorar exempelvis en arm eller ett öga.
Ben Richards ställer upp i den farligaste av dem alla. Han utmålas som ett asocialt monster i ett TV-program, sedan får han tolv timmar på sig och en summa pengar. Därefter börjar jakten på honom med alla upptänkliga metoder, och allmänheten hjälper till. För varje timme han håller sig undan får han etthundra dollar som ska gå till hans änka och barn - han förväntas inte överleva. Lyckas han hålla sig undan en månad får han en miljard dollar och får leva.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

226

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket

Originalverk