Vi köpte ett zoo

Typ

faktaböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Varför inte köpa ett zoo?

Vi köpte ett zoo är den sanna historien om journalisten Benjamin Mee, som plötsligt bestämmer sig för att köpa ett zoo på den engelska landsbygden. Ett zoo i stort behov av renovering ... Benjamin är nu inte bara familjefar: han har dessutom ansvaret för tvåhundra vilda djur. Och aldrig hade han kunnat ana hur mycket jobb det innebär!

Så drabbas familjen av en tragedi - hustrun Katherine visar sig ha en svår hjärntumör. När Benjamin inte jagar efter förrymda djur måste han därför ägna all tid åt Katherine, vars tillstånd försämras snabbt.

Vi köpte ett zoo är en djupt originell historia. Benjamin Mee skriver humoristiskt om det hårda arbetet med att få sitt zoo färdigt i tid för invigningen, men också med värme och stor människokännedom om hustruns sjukdom och familjens kamp för att orka gå vidare.

Benjamin Mee är journalist och har tidigare varit skribent i brittiska The Guardian, där han skrev populära och humoristiska krönikor med vinjetten "Do It Yourself" ("Gör det själv"). Han har även en examen i psykologi med inriktning på beteende hos djur. Än idag driver han sitt zoo, Dartmoor Zoological Park i England.

(Forum)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[den häpnadsväckande och sanna berättelsen om hur 200 djur på ett slitet zoo plötsligt får en ny husse och matter]

Utgivningstid

Sidantal

218

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

297

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk