Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dåligt inflytande

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ben och Olly är tio år. Så länge de kan minnas har de varit bästa vänner och grannar. Men den dag Carl flyttar in på deras lugna gata förändras allt. Carl är inte som andra; han är farlig. Ändå är han på något sätt oemotståndlig. Hans lekar är tuffa men spännande och han tar dem med ut i vida världen.
Men snart börjar Ben känna oro. Varför saknar Carl alla normala spärrar? Varför får de inte komma hem till honom? Och varför vill Carl ha Olly för sig själv?

Dåligt inflytande är en lysande barndomsskildring. William Sutcliffe tecknar ett oförglömligt porträtt av en alldeles vanlig kille som kastas ut ur den trygga barndomen. Bens träffsäkra och dråpliga reflektioner över tillvaron och människorna omkring sig är skrivna i Adrian Moles anda, men minst lika viktig som humorn är den chockande insikten om vad barn är kapabla till och hur högt vänskapens pris kan vara.

(Forum)
Tioåriga Ben och Olly är bästa vänner. När Carl flyttar in i området förändras allt. Carl, som har något oemotståndligt över sig, är en värsting utan normala spärrar. Han tar över Bens bästa vän och Ben får uppleva hur tufft det kan vara utan vänner, vilket så småningom får honom att göra allt för att bli accepterad.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

171

Förlag

Språk

Översättare