Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den gudomlige

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Mary Madison var ett barn som utsattes för obeskrivlig smärta, en ung kvinna som samhället helst ville glömma. Nu har en gudomlig kraft befriat henne så att hon med sin historia kan ge hopp och kärlek till misshandlade och utsatta kvinnor som lever sina liv i huvudstadens skuggområden.

Mary är utbildad och högt ansedd, en inflytelserik röst i Washington, D.C.—i såväl politiska sammanhang som hos de kvinnor som behöver hennes hjälp. Men hon har också ett förflutet som skrämmer. Hennes bakgrund är full av paralyserande rädsla, svek, övergrepp, beroende, och promiskuitet. Vid ett vägskäl i Marys liv var det bara en kraft som kunde rädda hennes liv och som gav henne en tillvaro full av kärlek och hopp. En kraft som inte kunde vara någonting annat än Gudomlig.

Emma Johnson är en ensamstående mamma som är på flykt från sin misshandlande pojkvän, och som tvivlar på att det verkligen finns hopp för henne och hennes små döttrar. Hon är desperat, nedbruten och uppgiven, och frestad att göra slut på alltihop. Då introducerar Mary Madison henne till den största kärleken av alla.

Den Gudomlige är en modern liknelse om Maria Magdalena. Precis som Maria Magdalena möter också Mary Madison sju demoner, och båda två blir de räddade av den ende som har kraften att göra det—Jesus Kristus, den Gudomlige.

(KM & Borneling)

Personer, aktörer

Originalspråk

Textutdrag

Talaren böjde sig fram så att han kom närmare mikrofonen. "Och nu-" hans röst fick en allvarsam ton- "är det en stor ära för mig att få presentera Mary Madison."
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

274

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk