Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En mors kamp

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När Ellen ser sin tvåårige son Liam bli påkörd av en polisbil ser hon också vem som sitter bakom ratten. Det är den allmänt omtyckte polismannen Peter Pallas. Liam dör och Ellen anmäler Pallas men han nekar och det finns inga vittnen till olyckan. Pallas kolleger inom poliskåren litar på honom och menar dessutom att Ellen är för uppriven för att kunna ge en korrekt bild av förloppet. Ellen och hennes man Kevin tar sig igenom sorgen på olika sätt. Ellens metod är att kämpa för att få fast förövaren. Hon vänder sig till borgmästaren, tidningar, TV och en advokat.
I början tycker man synd om Ellen och lyssnar på hennes version. Men när Pallas kan lägga fram ett alibi för olyckstillfället vänder opinionen. Då tycker alla i staden plötsligt att Ellen ger sig på en oskyldig, hederlig medborgare. Till slut vill även Kevin att Ellen ska ge upp. Han föreslår att de ska resa bort tillsammans, bearbeta sorgen och glömma så fort som möjligt. Ellen menar att Kevin sviker henne och Liam och de grälar ständigt. Men trots att Ellen nu tvingas kämpa ensam vägrar hon ge upp sin kamp för rättvisa. Hon är övertygad om att Peter Pallas dödade hennes son och vägrar låta honom komma undan...

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

302

Förlag

Språk

Översättare