Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Odyssé i blodigt kölvatten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Författaren Peder Palmcrantz - skeppare, välbefaren på de sju haven, djuphavsseglare och äventyrare - det sista tar han dock avstånd från och menar att han aldrig i onödan utsätter sig för risker, vilket kan diskuteras.
Född och uppvuxen vid vatten gick han tidigt till sjöss, närmare bestämt vid fyra års ålder i en kapad roddbåt, vilket nära nog lade hans unga moder i en alltför tidig grav.

Här har Peder Palmcrantz med humor och historiskt kunnande sammanfattat en återblick av klassiskt sjöröveri under dess glansperiod på 16- och 1700-talen.

Boken tillkom under en seglats tillsammans med den i USA och Karibien kände författaren Fritz Seyfarth. En mängd historier upplevda av dessa herrar har sprängts in i berättandet, vilket gör boken lustfylld att läsa med sin burleska humor.
Här finner vi bevisen på ännu befintliga existentialister, bohemer och andra knäppskallar som lever livet leende.

Lättläst och underhållande - välkommen ombord.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

265

Förlag

Språk