Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Omegapunkten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Don DeLillo hyllas som en av samtidens största amerikanska författare och en av de viktigaste postmodernisterna. Nu kommer hans senaste roman ut på svenska. The Sunday Times skrev om den: ”Of all [DeLillo’s] post-underworld novels, Point Omega is the most interesting”.

Don DeLillo är mest känd för flödande, perspektivrika romaner om hur populärkulturen invaderar vår vardag och hur en segerrik teknologi dehumaniserar oss, romaner som Ratners stjärna, Mao II och Under jord. På senare år har han dock skrivit några romaner som i sin reduktion och förtätning blir närmast beckettska, romaner som Kroppskonstnären, Cosmopolis och Falling Man. Omegapunkten är en roman av det senare slaget, den mest konsekventa och estetiskt raffinerade hittills
Richard Elster är 73 år gammal, konservativ och tidigare verksam vid Pentagon med planeringen av kriget i Irak. Han har i romanens nu dragit sig tillbaka till öknen i Arizona, besluten att leva med en annan tidsuppfattning och ett annat medvetandeinnehåll än vad som har varit fallet dittills. En ung filmregissör uppsöker honom i akt och mening att göra en film om hans tankar om kriget i Irak.

(Atlantis)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Det stod en man vid den norra vägen, knappt skönjbar. Människor kom in två tre i taget och ställde sig i mörkret och tittade på duken och sedan gick de. Ibland stannade de nästan i dörren, större grupper strosade in, förvirrade turister, och de tittade och bytte fot och sedan gick de.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

148

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

123

Förlag

Språk

Översättare